Kefir

Evde kefir yapma hayallerim başarı ile başladı 🙂 Başak arkadaşım sayesinde harika kefir tanesi buldum. Zaten yapımı çok kolay olan kefiri evde hemen yapıp Barış beye denettim. Sonuç muhteşem. Barış bayıla bayıla içiyor. Ben de 🙂

Kefir in faydaları:

  • Kefirdeki faydalı bakteriler sindirimi düzenler ve sağlıklı bir sindirim sisteminin oluşturulmasına yardım eder.
  • Kefir sayesinde bağırsaktaki faydalı mikroplar artarken, hastalık yapan mikroplar ise azalır. Kefir, bağırsaklarda bulunan 400 çeşit probiyotiğin çoğalmasına yardım eder.
  • Kefirde doğal yoğurt bakterileri ve probiyotik bakteriler bulunur. Probiyotik bakteriler, sağlık için olumsuz etkileri olan bakteri ve virüslere karşı vücudu korur. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve bağırsaklardaki zararlı mikroorganizmaların gelişmesini Önleyerek sindirim sisteminin sağlıklı olmasını sağlar.
  • dış ortamdan gelen zehirli maddelerin kana geçmesini Önleyen koruyucu bir bağırsak tabakası meydana getirirler. Bağırsaktaki sağlıklı mikrop dengesinin, zararlı mikroplar lehine bozulması, birçok hastalığa zemin hazırlar.
  • Laktik asit bakterileri bağışıklık sistemini destekler. Sürekli içilmesi halinde vücuda alınan yararlı bakteriler bağırsaklara yerleşerek, buradaki mikroflorayı düzeltirler.
  • Antibiyotik kullanımı nedeniyle bağırsak florasının bozulmasına karşı kefir oldukça yararlıdır. Antibiyotik kullanımı faydalı bakterilerin de Ölmesine yol açar ve bu da zararlı mikroplara karşı savunmasız kalınmasına sebep olur. Bu yüzden antibiyotik kullanımından sonra kefir kürü yapılması yararlı olur.

daha uzayıp gidiyor ……

This entry was posted on Salı, Ocak 10th, 2012 at 13:29 and is filed under Günlük. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.