Babama yastık çizz

Geçen hafta 3 gece üst üste yatağını ıslattığı ve gündüzde çok sık tuvaletini kaçırdığı için biraz endişelenmiştim. Çünkü tuvalet eğitimine başladığımızdan beri gece hiç yatağa kaçırmamıştı. Bu durum psikolojik diye düşünüp okulun pedegogu ile gÖrüşme ayarladım dün. Birde Barış’ın Öğretmenleri salı günü gündüz çiş kaçırma ve tuvalete yapmayı reddettiği için Bahar hanımla (pedegog) konuşsanız fena olmaz demişlerdi. Bende çarşamba sabahtan gittim okula. Bahar hanımla Önce uzun bir konuşma yaptık. Biraz Barış’dan bahsettim. Genelde nasıl olduğundan, babamızın bu aralar biraz yoğun çalışması gerektiğinden ve aslında Yıldıray’ın oldukça ilgili bir baba olduğundan konuştuk. Sonra ben işe gittim. Bahar hanım gün içinde Barış’ı gÖzlemledi. Sonra 1,5 saat kadar sohbet edip resimler yapmışlar. Henüz Barış resim çizemediği için “ben yüzü çizdim barış ağzı tamamladı” dedi. Resimlere baktığımda bütün kafalar gülüyordu. Beni, yıldıray’ı falan hep gülüyor çizmiş. Birde çizgi çizmiş bunların arkasına. Bahar hanım sorunca da ” bu yol, annem bu yoldan gelecek beni alacak” demiş. Bir de “yastık çiz babama” demiş ısrarla. “Neden ?” diye soruncada “babam hep uyuyor.” demiş 🙂 Haftasonları baba yorgun olduğu için zor uyanıyor. Barış baya bir uğraşıyor onu yataktan kaldırmak için. Sanırım bu yüzden yastık istemiş babasına 🙂
Birde gülen, üzgün ve sinirli yüzler çizmiş bahar hanım. Bunlar kim diye sormuş. Barış gülen yüzü gÖsterip ” Bu benim” demiş. Ãœzgün yüzü gÖsterip ” buda Öğretmenim, ben annemi istiyorum deyince üzülüyor” demiş.

Sonuç olarak Bahar hanım sÖyle dedi “Barış’ın genel durumunda büyütülecek bir şey yok. Gayet uyumlu ve güler yüzlü bir çocuk. Çok da dikkatli. SÖylediğim her şeyi dikkatle dinliyor. Hayal gücü de çok yüksek. Çok güzel oyun kuruyor oyuncaklarla. Ancak bu aralar hayatında olan bir takım değişiklikler onu biraz zorluyor. Tuvalet sorunu ve okula gelmek istememesi bu yüzden. Siz evde daha çok zaman geçirin. Alıştığı ortamda kendini güvende hissetsin. Babası ile sık sık telefonla konuşsun. Babası onu çok sevdiğini çok Özlediğini sık sık sÖylesin. Durumu açıklasın. bu aralar sıkı çalışması gerektiğini ama bu onu çok sevdiği gerçeğini değiştirmediğini açık açık sÖylesin. Bu duruma alışacaktır Barış merak etmeyin. Aslında anne baba ve çocuk üçgenini çok güzel oturtmuşsunuz. Barış size ve babasına eşit yakınlıkta. Bu da aslında bizim psikolojide arzuladığımız bir durum. Babasını bu kadar Özlemesi de bu yüzden.” dedi. Ben “Yıldıray sabahları 1 saat erken kalkıp onunla oynarsa daha iyi olacaktır her halde” deyince kesinlikle evet” dedi.

This entry was posted on Perşembe, Eylül 29th, 2011 at 10:27 and is filed under Günlük. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.