İlk yardım için doğal yardımcılar

Doğal anneyim gurubunda harika bir paylaşım buldum. Çok faydalı bilgiler var.

Arnika Kremi: Kaza anında ilk akla gelecek merhem. Arnika morlukları, şişlikleri hafifletir, eklemlerdeki enflamasyona iyi gelir, adale ağrılarına ve hafif burkulmalara birebirdir.  Eğer arnika kremini darbeden hemen sonra sürebilirseniz neredeyse hiç şişlik oluşmadığını mutlulukla farkedeceksiniz. Açılmış yara üzerinde kullanılmaz. BÖyle bir durumda arnika homeopatik bileşimini ağızdan almak daha uygundur.

Lavanta Yağı (Lavandula angustifolia) : Birinci derece ve yüzeysel ikinci derece yanıklar için mucizevi bir yağ. Acıyı hemen kestiği gibi derinin kendini toparlamasına yardımcı olur. Ancak hemen uygulandığında etkili olur. Bu yüzden hep yanınızda olsun ve tekrarla uygulayın. BÖcek ısırıklarına ve sokmalarına karşı ağrı kesici olarak kullanılır. Doğrudan deri üzerine uygulanabilir. Banyoda gevşemek için de birebirdir. Kulak ağrısı için kulağın çevresine masaj yapın. Boğaz ağrısı içinse boğaza masaj yapın. Yastığa damlatılan birkaç damla çocuğunuza ninni gibi gelir. 2 aylıktan küçük bebekler için 2 çorba kaşığı zeytinyağına 2 damla lavanta koyun. 2 aylıktan 1 yaşına kadar olan dÖnemde damla sayısını 3-5’e çıkarabilirsiniz. Daha sonra doğrudan deri üzerine uygulanabilir.

Hint Defnesi (Tea Tree): Doğanın doğal antiseptiği. Doğrudan deri üzerine kullanmanızda bir sakınca yoktur. Ancak yoğunluğunu azaltmak için 1 damla hint defnesini 10 damla suyla karıştırıp yaraları ve bÖcek sokmalarını temizlemekte kullanabilirsiniz. BÖcek ısırıklarında kaşıntıyı kesmek için kullanabilirsiniz. 6 aylıktan küçük bebeklerde Hint Defnesi kullanmayın. Sonrası için de lavanta yağı için verilen kullanım Önerilerine uyun.

Okaliptus Yağı: Her zaman seyahat çantanızda olsun. Hava yolculuğu solunum yollarını kurutur. Okaliptus yağı solunum tıkanıklıklarını açar. Kaynamış suya birkaç damla damlatın ve çocuğunuza buharı koklatın. 2 aylıktan büyük bebeklerde kullanımı güvenlidir. Lavanta yağı için verilen talimatlara uyun.

Dereotu Yağı: Gaz sorunlarına iyi gelir. 2 aylıktan küçük bebekler için 1 damlayı 2 çorba kaşığı zeytinyağıyla karıştırın. Sonra damla sayısını 3-5’e çıkarın. Bebeğin karnına ve sırtının ortasına bu yağla masaj yapmak çok iyi gelecektir.

Aloe Vera: Minimum katkı maddesi içeren bir aloe vera jeli bulun. Güneş yanıklarına çok iyi gelir. Küçük bir şişeyi yaz mevsiminde çantanızdan ayırmayın.

Tiger Balm: Adale ağrıları ve baş ağrıları için kullanabilirsiniz. Bu merhemi ağrılı adaleye veya şakaklara sürün. GÖze gelmemesine dikkat edin. Soğuk algınlığında çocuğunuz uyumadan Önce ayak tabanlarına sürmekte fayda vardır. 1 yaşından küçük çocuklarda kullanmayın ve 5 yaşından küçük çocukların gÖğsüne sürmeyin. Fazla gelebilir. Küçük çocuklarda tiger balm kullanmanın en doğru zamanı uyku sırasındadır. Yoksa ellerine bulaşan merhemi yanlışlıkla gÖzlerine gÖtürebilirler ve bu hem çocuk hem de anne için oldukça tatsız bir deneyim olabilir.

Aynısefa Kremi: Yara iyileştirici Özelliği vardır. Aynı zamanda derideki kızarıklıklara, yanıklara, kesiklere ve pişiklere iyi gelir. Kene ısırıklarında kullanabilirsiniz.

Ekinezya Tentürü veya Tableti: Seyahat çantası için gerekli bir bitki. Bağışıklık sistemini stimule eder. Hastalığın daha ilk belirtilerinde alınmalıdır.

Papatya (Matricaria recutita) ve Rezene bitki çayları: Hazımsızlık, mide ağrısı, gaz ve kolik için Önerilir.

Karbonat: Arı sokmalarına karşı yanınızda küçük bir şişe bulunsun. Hemen biraz suyla karıştırıp soktuğu yerin üstüne sürerseniz zehiri nÖtralize eder. Çocuğunuzun arıya alerjisi olması ihtimaline karşı gerekli alerji ilacını veya homeopatik yardımı yanınızda hep bulundurun.

Sivrisinek Kovucu: Yaz aylarında çantanızdan ayırmayın. Kendi karışımınızı yapmak için 4 çorba kaşığı badem yağına okaliptus, lavanta, hint defnesi, citronella ve biberiye aromaterapi yağlarının her birinden 3’er damla karıştırın. 1 yaşından küçük çocuklarda kullanmayın. Ufak çocuklarda çok az miktarda kullanın.

Kaynak:  http://www.damara-cocuk.com/health/35-tum-aile-icin-dogal-ilk-yardim

This entry was posted on Çarşamba, Şubat 22nd, 2012 at 12:30 and is filed under Günlük. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.