Dondurma

Bir süredir evde dondurma yapıyorum. Nasıl yaptığımı merak edenlere için Duygu anadan geliyor.

Vanilyalı Dondurma  (4 kişilik)

  • 2,5 bardak süt ( ben sütçüden aldığım sütü tercih ediyorum. Yağlı süt olması daha  lezzetli olmasını sağlıyor)
  • 2/3 Su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı salep ( doğal salep bulmak biraz zor. Aktarlarda var. Biraz da pahalı ama ben 100 gr aldım. hala bitmedi 🙂
  • Çay kaşının ucu ile doğal vanilya ( buda aktarlarda var)

Sütü hafif ısıtıp içine 1 tatlı kaşığı salebi katıp karıştırın. 15 dakika salebin şişmesini bekleyin. Şişince şekeri de ekleyip karıştırarak 15-20 dk pişirin. Koyulaşınca altını kapatıp vanilyayı ekleyip bir daha karıştırın. soğuyunca dolaba koyun 12 saat dinlensin. 12 saat sonunda dondurma makineniz varsa ( bende tefal kidsdondurma makinesi var)  bu karışımı 15 dakika makinede karıştırın. Sonra buzluğa atın. 2 saat de buzlukta beklesin. dondurma hazır. Eğer donurma makineniz yoksa yarım saatte bir buzluktan çıkarıp karıştırmanız gerekiyor. 3 – 4 kere çıkarıp karıştırmanız yeterli.

İsterseniz vanilya yerine kako, damla sakızı, keçi boynuzu veya istediğiniz meyveleride kullanabilirsiniz. İster külahta ister dondurma kalıbı ile isterseniz kasede hepsi de çok güzel gÖzüküyor. Barış hepsine bayılıyor.

Afiyet olsun 🙂

Buda neden hazır almayıp, evde yaptığımın cevabı : Milliyet haber

 

This entry was posted on Perşembe, Şubat 23rd, 2012 at 19:45 and is filed under Günlük. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.