Diş macunu

Barış bana dün dişlerini fırçalarken “diş macunu da sür” dedi. Normalde ona diş macunu kullandırtmıyorum. Okulda da buna dikkat ediyorlar ama genede unutuyor olabilirler. Bu nedenle bende Barış beye Özel bir diş macunu yaptım.

Erkan Şamcı “dişlerinizi balla fırçalayın” diyordu. Ben de her zaman olduğu gibi biraz da kendimden birşeyler kattım. Kendimde denedim gayet güzel tadı var. Dişeri fırçaladıktan sonrada ağızda nane ferahlığı kalıyor. İşte tarif:

Diş Macunu Tarif:

Minikcik bir kavanoz doğal bal
iki tutam ada çayı
2 tatlı kaşıyı kuru nane

Nane ve adaçayını blender da uzun uzun Öğüttüm. iyice minik parçalar haline geldiler. Bu tozu birde ince süzgeçten geçirdim ve balın içine katıp iyice karıştırdım. Hafif ıslattığım diç fırçasının ucu ile bu karışımdan alıp fırçaladım.

Bu akşam Barışa da deneteceğim. Eğer severse bu diş macunu okulada gÖndereceğim. BÖylece beyfendi de diş macunu ile fırçalayıp arkadaşlarına Özenmeyecek.

This entry was posted on Salı, Şubat 28th, 2012 at 16:43 and is filed under Günlük. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.