Karavan macerasi basliyor

Bu sene bir cesaret geldi bize. Tatilimizi karavan kiralayarak yapmaya karar verdik. Dun karavanimizi alip test surusu yaptik. Aksam oldukca zahmetli yerlesme faslini bitirdik. Butun eksikleri listelemis ve daha onceden hazirlamis olmama ragmen, araca tasimak, dolaplara yerlestirmek bizi oldukca yordu.

Sabah saat 7 de yola cikacagiz diye plan yaptik. Ve tabiki uyamadik. Saat 6:30 da kalkmam da pek ise yaramadi. Gene saat 8:00de yola cikabildik. Ama daha yola cikarcikmaz, binbir emekle hazirladigim rota ve gezilecek yerler listemi evde unuttugumuzu hatirlayip tornistan eve donduk. Daha dogrusu oldukca keskin bir donus yaptik. Oyleki buzdolabinin kapagi bu donuse dayanamadi ve acili verdi. İcindeki hersey de yerlere sacili verdi. Bir cok sey plastik kaplara konmustu ama recel cam kasedeydi. Her yer visne recelinin tadina bakti. Bin bir kufur ile yerler temizlendi. Dolabin kapagi koli bandi ile sabitlendi. Eve gidilip haritalar alinip saat 7 de cikilmasi gereken yola saat 9:30 da cikildi.
Benim sinirler tepemde kufur ederken bir de emniyet kemerinin calismadigini farkedince iyice gerilen sinirleri pasiflore ile dengelemeye calisildi. Ama nafile elbette. Uzun sure burnumdan soludum. Neyse ben kelle koltukta giderken barisin keyfi yerindeydi. Cunku beyefendi ozel dvd sefasi suruyordu. Tekirdaga gelene kadar 2 film bitirdi. E tabi bizim ataturk ormaninda piknik saat itibarinile suya dustugu icin tekirdagin meshur koftelerini tatma firsatimiz oldu. Hatta pismemis koftede alip attik dolaba.
Yolun bundan sonrasi keyifliydi. Sinirim yatismis, etrafi seyre dalmistim. Aracta klima olmamasi da saat 2 ye kadar bizi rahatsiz etmedi. Ama gunes onden gelince biraz isinmadik degil. Gene de dayanilmaz degildi.

Geliboluda sehitlik gezme planimiza uymak icin gelibolu merkeze girdik. Ancak muhtesem internet bilgileri sayesinde aslinda rotamizdan cikmasak bile sehitlikleri gezebilecegimizi biraz gec ogrendik. Olsun gec olsun da guc olmasin diye, gelibolu milli parki tanitim ofisine ugrayip harita ve bilgi aldik. Meger zaten konaklamayi planladigimiz kabatepe orman kamp alanina cok yakinmis sehitlikler. Saat 4:30 olunca bizde kabatepeye gidip yerlesip denize girmeyi tercih ettik. Boylece yarin rahat rahat gezebilecegiz oralari.

Bu arada orman kampina girdik ve ben aslinda emniyet kemerinin bozuk olmadigini sadece bir dugmeye yanlislikla bastigimi farkettim. Yani onca yol kemersiz, kendimi boslukta hissederek bosuna gerilmisim. Neyse gene gec olsunda guc olmasin dedik.

Kabatepeyi cok begendik. Cam agaclarinin altinda bir yer verdiler karavanimiza. Elektirik de aldik. Tuvalet zaten arac icinde mevcut. Gerci oldukca ufak ama olsun bize yetiyor.

Yerlestikten sonra hemen denize attik kendimizi. Deniz piril piril. Baris costu tabi. Saat 7 ye kadar kumsalda dinlendik. Barisin ” hayir donmuycem karavana burada kalicam.” cigliklari esliginde denizi terkedip karavana donduk. Evde hazirladigim yemeklerin faydasini fazlasi ile gordum. O kadar yorgunlugun ustune yemek yapmaktan sadece bir makarna yaparak kurtuldum. Keyifli yemek ve sonrasinda fenerlerle kesif gezimizden sonra baris bey sizdi. Bizde cayimizi yudumluyoruz.

Yarin ola hayrola 🙂

This entry was posted on Cumartesi, Ağustos 3rd, 2013 at 22:08 and is filed under Günlük, Kategorisiz. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.