Ev yapımı şampuan

23 Şubat 2012

Bu yazıya ek yazma gereği duydum. Çünkü doğruya doğru. Bu formul soğuduktan sonra saçta durulanmayan bir kalıntı bıraktı. 2 ve 3 banyo da vazgeçtim bundan. Başka formuller deneyeceğim.

———————————–

20 Şubat 2012

Ev yapımı deterjanlardan sonra, şimdi de ev yapımı şampuan denemesine başladım. Kendim için zeytinyağlı sabuna geçmiştim kısa bir süredir. Ama saçlarım biraz sertleşti ve matlaştı. Barış için ise hala gÖz yakmayan bebe şampuanı kullanıyordum haftada bir 1 fındık büyüklüğünde. Daha iyi sonuç için bu ev yapımı şampuanı denemeyebaşladım. Bir süre kendimde test edip eğer başarılı olursa Barış içinde kullanacağım.

Erkan Şamcı’nın tarifini alıp biraz kendime gÖre değiştirdim.

  • yarım bardak zeytinyağlı sabun rendesi
  • 5-6 damla lavanta yağı (benim lavanta kokusuna allerjim olduğu için limon yağı koydum)
  • 2 yemek kaşıyo portakal suyu
  • ısırgan otu ve papatya
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 2 bardak su

Bir tencere içinde kaynayan 2 bardak içme suyuna sabunu rendeleyin, eridikten sonra kapatın . Biraz soğuyunca 5-6 damla lavanta yağı veya limon yağını dÖkün. 2 yemek kaşığı portakal suyunu da ekleyin. Biraz ısırgan otuyla papatyayı demleyin onunda suyundan biraz ekleyin karışıma. Hepsini karıştırın şampuan hazır.

Durulama suyu için 1 bardak içme suyuna 2 çorba kaşığı elma sirkesi yaparsanız saçlarınız hem arınır hemde parlar.  iyice durularsanız koku falan da olmuyor merak etmeyin.

Yıkandıktan sonra tatlı bir limon kokusu vardı saçlarımda. Kesinlikle daha parlak (sanırım sirkenin etkisi) ve sabuna nisbeten daha yumuşak oldu. şapuan kadar kÖpürmesini beklemeyin. KÖpük kÖpük yıkamak kadar temizlik hissi vermesede saç derisinin sağlığı ve kimyasallardan arınmanın verdiği rahatlık bence çok daha iyi 🙂

 

This entry was posted on Pazartesi, Şubat 20th, 2012 at 12:32 and is filed under Günlük. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.