İlk sinema

 Barış bir süredir evde DVD izlemeye bayılır oldu. Favori bir kaç filmi var. Monsters inc. ( Barış’ın deyimi ile patates adam ve canavar), Madagaskar 1 ve 2 (Barış ilk filme aslan alex, 2. sine bebek aslan diyor) BU filmleri en az 10 kere izledik birlikte. Bir ara hergün açtırıyordu bana. Biz de buna dayanarak acaba filme gidebilir mi diye düşünmeye başladık. Daha 3 yaşına bile girmediği için aslında sinemaya almayabilirlerdi. Bir de ses ve karanlıktan korkar mı diye düşünüyorduk. Cuma günü babamız işe gidince Barış beyle ikimiz ikea meydana gittik gezmeye. Akşam babamız geç geleceğini sÖyleyince, bende de koşturmaktan pil bittiği için “acaba filme gidebilir miyiz” diye düşünmeye başladım. Barışa laf olsun diye sordum “şirinlere gidelim mi ?” diye. SÖylemez olaydım. tutturdu film izleyelim diye. Gittim kasadaki çocukla konuştum. “ses çok yüksek mi ? çok reklam var mı ?” falan diye. Kasiyer “sesten korkabilir” dedi. ben tam vazgeçecekken, arkadaki bir kadın “gidin bence hiç bir şey olmaz. benim çocuklarımda bu kadar küçükler ve biz gittik. çok eğlendiler” diyince cesaret buldum. kapıya en yakın biletleri aldım. BÖylece en ufak bir korku belirtisinde kaçabilecektik. Daha salona girmeden barış bey patlamış mısır istedi. koca bir paket aldık girdik.

Çok az reklam verdiler gerçekten ve ses de sanırım çocuk filmi olduğu için gayet alçaktı. İlk yarıyı benim kucağımda izledi. Sonra film ara verince ” aaa niye bittiii” dedi. ben “Sen çiş yap gel diye ara verdiler. seni bekleyecekler” dedim. koşa koşa gittik çişimizi yaptık geldik. Bu sefer koltuğa oturdu. mısırın geri kalanını da çatır çutur yiyerek gerisinide seyretti. aralarda yüksek sesle konuşup bana bişeyler sordu. Kikirdeye kikirdeye seyrettik. En komik şeyde reklamlar sırasında “şu an ne yapıyorsunuz” diye soruyordu reklamdaki adam. Barış ” ben mısır yiyorum annem de oturuyor ” diye adama cevap verdi :))

Film den çıktığımızda babası bizi karşıladı. Babasına ” şimdi arabalar a gidelim. en sevdiğim arabalaaaaarr” diyordu 🙂 E artık onada gidicez bi ara mecbur.

This entry was posted on Pazartesi, Eylül 5th, 2011 at 12:28 and is filed under Günlük. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.