Parmak boya

Barışa geçen hafta ilk defa parmak boya almıştım. Çok sevdi. Ama malesef allerji yaptı. Bende kendi parmak boyamızı kendim yaparım dedim, tuttum aktarın yolunu.  İnternetten bulduğum tarifte sabun vardı. Sabuna allerjimiz olduğu için gliserin alayım dedim onada aktar “petrol bazlı ürün. yutması sakıncalı olur” dediği için vaz geçtim.  Kendimce yenilediğim tarifi aşağıda bulabilirsiniz.  Baya da başarılı oldu. Barış çok sevdi. Ellerinide güzelce yıkayınca çıktı. Yani yeni Parmak boyamızın markası Duygu Ana :))

GEREKLİ MALZEMELER:
-2 yemek kaşığı toz şeker
-1/3 bardak mısır nişastası
-2 bardak su
-1/4 bardak sıvı yağ ( ben susam yağı ve az zeytin yağı kullandım)
-gıda boyası

HAZIRLANIŞI:
Şeker ve nişastayı bir tencerede karıştırın. 2 bardak soğuk suyu azar azar tencereye ekleyin karıştırmaya devam edin. Yağıda ekleyip 10 dk kadar pişirin. Şeffaf  yumuşak bir kıvama gelince ateşten alın. Karışımı bir kaba boşaltıp gıda boyası ile renklendirin. ( sıvı gıda boyası için 1-2 damla toz için çay kaşığının ucunda bir miktar yeterlidir )

This entry was posted on Çarşamba, Haziran 30th, 2010 at 15:56 and is filed under Günlük. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.