KKK aşı

Barış, geçen hafta 3,5 sene aradan sonra tekrar aşı oldu. Kızamık, Kızamıkçık ve Kabakulak aşısı. Doktora gitmeden 1 gün Önce oturup konuştum onunla. Aşı nedir ? Neden aşı olamamız gerekir ? canı yanacak mı ? Hepsini tek tek anlattım.  Hiç bir bilgiyi saklamadan, büyük insanla konuşur gibi. Sonra doktora giderken tekrar hatırlattım  bütün bunları. Muayene sırasında her zamanki gibi gülümseyen, cesur olduğu için hafifden gururlu bir başık vardı yüzünde 🙂 Doktor amcası muayene ederken gene kıkırdadı. Sohbet ettiler Doktor amcası ile uzun uzun. Sıra aşıya geldiğinde doktor amcası “sen bismillah demeyi biliyor musun ?” dedi. Bizimki daha ” biss” diyemeden yaptı aşıyı. GÖzler sulandı. dudak aşağı düştü. Bana baktı. Ben o zamana kadar sakin sakin yerinde oturan kadın, ayağa fırlayıp yanına giderek, gülümseyip ” bitttiiii” diye bağırmaktan kendimi alamadım 🙂  Geçti gitti. Çok cesurdu gene benim oğlum. “Acıdı mı” dedim. ” Evet çok acıdı” dedi. Sarıldım ona. “Şimdi geçti mi” dedim. “Hayır” dedi ama gülümsüyordu artık.

3,5 sene neden ara verdik aşılara: Çünkü ilk 6 ay gerçekten cahildim. Malesef ki gerekli gereksiz her aşıyı yaptırdık. Sonra doktorumuzu değiştiripde biraz daha bilinçlenince hata ettiğimizi farkettik. Aşı gerekli evet. ama her aşı değil. Yani vucudun kendi kendine savaşıp zararsız atlatabileceği hastalıklarda gerekmiyor aşı. Eğer çocuğun bağışıklık sistemi güçlü ise. Sağlık problemleri yoksa bence her aşıyı yaptırmak doğru değil. Peki neden KKK aşısını yaptırdım. Çünkü hem 3,5 sene vucudu artık dinlendi ve katkı maddelerinden arındı ( yani umarım 🙁  ) Hem de kızamık gibi ağır ateşli hastalıkları belli bir yaşa kadar geçirmezse ileride çok daha ağır geçirme riski olduğunu düşündüğümden artık yapma kararı aldım. 1,5 sene daha aşı yaptırmayacağım. Sonra tekrar aşıları gÖzden geçirip yapılması gereken aşı varsa yaptıracağım.

This entry was posted on Pazartesi, Şubat 4th, 2013 at 11:17 and is filed under Günlük. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.